Must leib on klassika

09:00
Lisaks eilsele kamateemalisele postitusele jagab Kai nüüd põnevaid ideid mustast leivast.

Must leib on tavapärane nähtus ainult Põhja-Euroopas ja Saksamaal, mujal maailmas on kõige mustem leib umbes sama värvi kui meie sepik. Eestis on aga leib musta värvi või äärmisel juhul pruun, kõik värvigamma heledamad toonid liigituvad juba "saia" kategooriasse.

Kiluvõileib on klassika, see on vabariigi aastapäeva pidulaua kohustuslik komponent. Aga musta leivaga võib ka loomingulisem olla.

Sel korral proovisin üht magustoidu retsepti ja panin kokku pisikese näksitaldriku leibade ja munavõiga.

Pildil oleva idee sain oma emalt. Krõpsulaadseid kuivatatud leibu saab teha nii ise kui osta poest. Seekord ostsin poest, kuid nendele dipikastme tegin ise. Tegu lihtsa munavõiga, kuhu segasin kokku purustatud keedumunad, riivjuustu, purustatud küüslaugu (pigem vähem kui rohkem), majoneesi, soola ja pipra.

Magusroog tuli aga tõeliselt hea ja tegu on ilmselt minu uue lemmikuga, leivapuruga kohupiimakreemiga.

Retsepti leidsin siit>>

Tegu on väga lihtsa retseptiga. Mina kuivatasin leivad ahjus ja kuna praadimisel soovitatud suhkrut siis ei kasutanud, panin selle asemel leiba blendriga purustades juurde supilusikatäie mett. Kohupiimast kasutasin ära terve paki (300g) ja vahukoort vahustades panin sellele ka pisut suhkrut juurde.
Kasutasin nagu ka retseptis musti sõstraid, ent kokkamise ajal leidsin, et kui kasutada mustikaid, saab veel mõnusa lipuvärvilise maiuse :)

Minu enda lemmiklehed, kust retsepte otsin ja kust ka leivateemalisi asju nii palju leiab, et neid jaksa siin üles loetleda:


Kõigilt lehtedelt leiavad omad lemmikud nii magusasõbrad kui soolasearmastajad :)

Mõnusat pidupäeva!

Kai

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.