Eestlastel on kama

09:26
Kai jagab mõnusa koguse retsepte, kus oluliseks koostisosaks on kama. Kaks proovib ta ka ise järgi.

Kui üldiselt on Eesti köök tugevasti Skandinaavia ja Saksamaa köögist mõjutatud, siis vähemalt üks asi, mille puhul võib vist uhkelt öelda, et see on täitsa Eesti asi, on kama.



Olen osalenud vabatahtlikuprogrammis Rumeenias, kuhu ka kamajahu kaasa võtsin ja seal nii kohalikele kui ka teistele projekti vabatahtlikele muudest riikidest maitsestamata jogurtist tehtud kama pakkusin. Kõik olid pehmelt öeldes vaimustunud, kaks rumeenlast läksid viimase lõpu pärast peaaegu kaklema ning mind kästi anda lubadus neile kindlasti postiga kamapulbrit saata.

Vabariigi aastapäevaga sobib kama kokku hästi. Sel aastal otsisin välja hulga põnevaid kama sisaldavaid retsepte ja kaks lihtsamat proovisin ka ise järgi.





Esimesena proovisin kama-kohupiimamuffineid, kus vastavalt suhkru kogusele saab teha magusamaid või mahedamaid muffineid. Retsept on lihtne ja kuigi seal soovitakse kuivatatud jõhvikaid, siis mina kasutasin endal käepärast olnud (ja minu jaoks ka kodusemaid) musti sõstraid.

Retsepti leiab siit>>

Pildil topsides paistab väga mõnus mahedik ehk smuuti, pohla-kama smuuti, mis minu puhul küll pohladeta ja hoopis mustsõstardega. Lihtsamast lihtsam retsept, kus mina kasutasin terve 380g paki maitsestamata jogurtit ja poole banaani asemel panin terve.

Retsepti leiab siit>>

Nii smuutid kui ka muffinid said sööjatelt palju kiita, mis sest, et muffinid välimuselt kõige õnnestunumad ei olnud :)

Kes aga rohkem eksperimenteerida tahab, siis siin pisike kogus mulle silma jäänud mõnusaid retsepte, mida ehk isegi veel millalgi järgi proovin.


  • Kama-kohupiimakreem musta leivaga, tõeliselt eestlaslik retsept>>
  • Eesti värvides kohupiimatort kamaÅ¡okolaadiga, iga pidulaua uhkus>>
  • Valge Å¡okolaadi ja kamaga kohupiimakook, mõnus ja kodune>>
  • Põnev ja kiire pohlamarmelaadiga kamakreem, kreemine maiustus>>
  • Kama-toorjuustu küpsisekook, želatiiniga hõrgutis>>
  • Trikolooriga kihiline magustoit kohupiima ja kamaga, kerge ja ilus>>


Mõnusat katsetamist ja head vabariigi aastapäeva!

Kai

1 kommentaar:

Toetab Blogger.