Valmista jõuludeks magus ja kaunis kommipuu

09:38
Ühe kampaania raames laekunud vastuste põhjal selgus, et meie fännidele meeldib teha enim selliseid kinke, mis sobiksid koju, aga oleksid samas ka ilusad ja magusad. Seetõttu jagab Helena tänases blogipostituses õpetust kingi kohta, millega saab kaunistada kodu, kuid mis on samas ka magus ja ilus :) Selle postituse tegime külalispostitusena ka portaali Teadlik Vanem. Vaata lähemalt >>

 Usun, et te kõik olete kusagil kunagi mõnd kommipuud näinud. Mina olen ja minul on siis ikka küsimus tekkinud, et oot - kuidas seda asja nüüd siis ise teha saab??
Uurisin ja leidsin, et tegelikult on kommipuude tegemiseks mitmeid erinevaid mooduseid. Räägin neist tänases postituses lähemalt.


Kommipuu meisterdamiseks vajalikud vahendid sõltuvad eeskätt sellest, missugust puud soovite teha. Siin on mõned peamistest vahenditest, mida kommipuu tarbeks varuda oleks tarvis:

- Vähemalt 10 cm läbimõõduga lillepott (kuhu „kommipuu“ istutame)
- Poti põhja oaasis (pehme vahtplasti-laadne potitäide, mida saab lillepoodidest, selle laiuseks peab olema vähemalt poti suu laius), plastiliin („tüve“/varre kinnitamiseks).
- Puidust pulk või oks (20-40 cm), millest saab kommipuu „tüvi“ (+ soovi korral värviline pael pulga kaunistamiseks)
- Vahtplastist pall (saadaval kunsti-, käsitöö ja kangapoodidest) või melon, kuhu kommid külge kinnitada
- Kommid (vastavalt maitsele :) )
- Kleepelint
- Plastiliin (pulga kinnitamiseks poti põhja)
- Soovi korral täiendavad kaunistused, kuna kommipuude vahele võib ka erinevaid dekoratsioone lisada – näiteks lilli, lumehelbeid, karda või paelu:


Alustame meisterdamist!

Tänaseks on kommipuu kõikjal üsna populaarseks muutunud, mistõttu leidub veebis ka mitmeid toredaid õpetusi selle meisterdamiseks. Võtame ka käesoleva juhendi aluseks ühe varasemalt avaldatud õpetuse, mida saad vaadata ka siit >>

1. Selle õpetuse järgi tasub alustada esmalt kommipuu kommidega kaetud osast. Selleks tasub meloni puhul melon esmalt toidukilesse mässida ja seejärel kommid paberiotsa pidi kleepelindiga meloni ümber kleepida. Vahtlastist kuuli puhul võib kommid näiteks aga nööpnõeltega vahtplastist kuuli külge kinnitada. Pane tähele, et paneksid kommid põhja külge ringikujuliselt ja võimalikult tihedalt.

2. Teiseks tasub valmistada ette pott, kus puu „kasvama“ hakkab. Selleks tasub esmalt mõelda, kas soovite potti ka kuidagi (näiteks värvidega) kaunistada ja soovi korral see ära teha. Siis aga tuleb poti põhja, keskele, umbes 2-3 cm paksune plastiliinist punn, kuhu sisse saab hiljem kommipuu varre suruda. Seejärel tuleb võtta oaasis (mis on tegelikult spetsiaalne õhuline kuiv või niiske aluspind, kuhu lilleseadjad taimed sisse torkavad) ning see noa abil poti kujule sobivaks vormida. Siis saab oaasise potti panna ja selle pealt näiteks kivikeste või mingite muude kaunistustega ära katta. Nii jääb pott puu ülemist osa ootama. 

PS – poti võid täita ka väikeste kivikestega, mis puud lihtsal moel püsti hoiavad. Soovi korral võid hankida poti jaoks mõnest supermarketi laste käsitöö osakonnast või miks mitte ka ehituspoest kipsisegu, mille saad potti valada ning millesse puu vars sellisel moel kinni jääb.

3. Nüüd on olemas kommipuu „lehed“, „juured“ ja tuleb valmis vormida ka vars. Selleks võta oma puupulk ja kaunista ta soovi korral ära. Seejärel torka pulga üks ots kommidega kaetud palli sisse ja teine ots poti sisse (kui sa just eelnevalt kipsi ei kasutanud, sest siis tuleb pulk korraga poti sisse jätta). Ja voilaa – kaunis kink ongi valmis!

Soovi korral heida korra pilk peale, kuidas puu video järgi valmib



Kommipuu – õunapuu, kuusk või pärg?

Kommipuu tegemisel ei pea piirduma sugugi traditsioonilise ümara puuga. Vaata allpool lähemalt, kuidas saad kasutada ka teisi mooduseid puu või pärja tegemiseks!

„Õunapuu“ kujulise kommipuu asemel saad teha ka „kuusekese“! Selleks võta tühi pudel ja alusta kommide kleepimist pudeli külge lihtsalt kleepelindi abil.


Lisaks kommipuudele võid kommidest ka kauni pärja teha. Vaata allpool lähemalt.


Toredat meisterdamist!

NB – olge tähelepanelikud, et suures meisterdamishoos kõik kommid kõhtu ei kaoks ja mõni ikka puu peale ka jääks ;)

NB 2 - ärge unustage oma tulemust pildistada ja meile saata - siis osalete ka suures jõululoosis! Vaata lähemalt siit >>

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.