Isetehtud kõrvarõngad

09:50
Helenale on alati meeldinud ise ehteid valmistada - seda eriti sõpradele! Käesolevas postituses räägib ta lähemalt erinevatest võimalustest, kuidas oma lähedastele (või miks mitte ka endale?) jõulukingiks kaunid kõrvarõngad valmistada. Peagi on tulemas postitus ka teiste isetehtud ehete kohta - käevõrud, kaelakeed ja aksessuaarid.

Kõrvarõngaste valmistamine on tegelikult väga lihtne - vaja läheb vaid sobivaid materjale ja loovust! Kõrvarõngaid võib teha pärlitest, sulgedest, paeltest, nööpidest, savist, kootud mummudest, poolvääriskividest, puitvidinatest, kangast, paberist, kartongist... tähendab - valik on lai :)

Kõrvarõngaste meisterdamiseks läheb vaja vahendeid lähtuvalt sellest, missuguseid kõrvarõngaid ja mis materjalist otsustad valmistada. Kõrvarõngakonksud saad näiteks helmepoodidest, kangapoodidest, kunstipoodidest või e-poodidest (nt helmehaldjas.ee jt).

Siin on mõned lahedad ideed, kuidas saad lihtsal moel põnevaid kõrvarõngaid valmistada:

Kindlasti on ka Sinul või Su emal kapis hunnikute viisi heegeldatud linikuid, mida omal ajal nii palju heegeldati, et need täna kõik lauale äragi ei mahu (ps - kui Sul enda või ema tehtud linikust kahju on, vaata selliseid linikuid second hand poodidest!). Kõrvarõngad saad vamistada nii, kui lõikad sellest linikust ühed kenad kõrvarõnga kujundid ja tärgeldad need ära.
Vaata õpetust ka siit

Tärgeldamine: 
1) tee väljalõigatud detail vees märjaks,
2) kasta märg detail tärklise leotisse (nt kruusitäis vett ja 1 spl tärklist - siis on detail pärast kõva ja hoiab vormi),
3) kinnita detail nööpnõeltega (nt triikimislauale) kuivama,
4) pärast kuivamist triigi detail üle ja ongi olemas!


Kui Sinu tärgeldatud detail on kuivanud, pane sellele kõrvarõngakonks otsa ja ongi ehted valmis!

Soovi korral võid hiljem nendele tärgeldatud kõrvarõngastele kaunistuseks ka pärleid juurde lisada.

Vaata ka meie blogi varasemat õpetust, kuidas valmistada kõrvarõngastega sobiv pitsist ja pärlitest käevõru >>
Lahedad ja endavalitud kujuga kõrvarõngad saad aga valmistada vildist, mis on kättesaadav kunsti-ja käsitööpoodides (võid vildi asemel soovi korral ka tugevamat kartongi kasutada).

Selleks vali esmalt välja sobivas toonis vilt ja lõika sellest enda soovitud kujuga vormid välja.
Leia väljalõigatud vormide üks ühine nurk, mille kaudu neid kõrvarõngakonksu külge saad kinnitada, ning õmble sinna nurka niiti ja nõela kasutades väike metallist rõngas (saadaval näiteks helme-ja kangapoodides). Selle metallrõnga külge saad nüüd näpitsate abil kõrvarõngakonksu kinnitada. Ja voilaa - ongi valmis!
Vaata seda õpetust lähemalt siit
Seesuguste helmestest kõrvarõngaste valmistamiseks pead aga varuma endale lisaks kõrvarõngakonksudele ka
- lõiketange (sellised tangid, millel on teravad servad traadi lõikamiseks)
- painutamistange (sellised tangid, millel on ümarad otsikud)
- piiki (pikk ja peenike traadijupp, mis näeb välja nagu peenike nael, kuid mida saab painutada)
- helmeid :)

Kõik need vahendid leiad helme-, kanga- või kunstipoest.

Siin on üks lihtne 1-minuti videoõpetus, kuidas neid vahendeid kasutades selliseid kõrvarõngaid valmistada: vaata lähemalt siit

Kui oled selle õpetuse järgi kõrvarõngaste valmistamise selgeks saanud, on edasine vaid loovuse ja fantaasia küsimus! Siin on mõned näited sellest, milliseid lahedaid kõrvarõngaid saad nende vahendite abil valmistada - võid ju helmeste asemel ükskõik missuguseid detaile kõrvarõngakonksu külge lisada (selliseid detaile võid leida näiteks kästiöö-, helme-, kunsti- või kangapoest ja disainida nende abil endale meeldivad kõrvarõngad):





Rohkem isetehtud kõrvarõngaste õpetusi leiad lihtsad lihtsalt näiteks googeldades "DIY earrings".

Vaata põnevaid isetehtud kõrvarõngaste ideid ja õpetusi ka siit >>

Loomingulisi ideid ja põnevat ehete meisterdamist!


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.